Podívejte se i na naše domovské stránky www.applaus.cz

V APPLAUSU si aplaus musíte zasloužit!

Na Suchdol do agentury Applaus dojíždím zatím dva měsíce. Před dvěma měsíci bych asi napsala, že dojíždím už dva měsíce, ale nedávno mi došlo, že  tenhle kurz není pouze o docházení na hodiny a plnění všech zadání, jak jsem ho doposud brala. Je to životní styl. Buď se do něj ponoříte a budete si užívat každé tempo a nádech nebo se budete topit, tak jako ze začátku já.

 Někteří z mých kolegů se za mikrofonem a kamerou cítí jako ryby ve vodě a tím pádem jim proplouvání kurzem nedělá problém. Já jsem se sem dostala tak trochu náhodou, tím pádem pro mě bylo všechno úplně neznámé a  krapet složitější. O to víc mě těší, že  sama na sobě pozoruji pozitivní změny a mírný progress. Do Applausu jsem totiž přišla bez jakékoliv předchozí zkušenosti z médií.

 Zhodnotit svou proměnu před a po kurzu zatím nemůžu, protože zdaleka nejsem, a asi ani nikdy nebudu, u konce zdokonalování se v tomto oboru. S jistotou můžu říct, že přihlásit se do kurzu televizního a rozhlasového moderátora nebylo zbytečné. Dozvěděla jsem se spoustu nových informací. Třeba to, že existuje něco jako ortoepická norma, nebo že v každé větě musí být akcent, aby mohla následovat správná tečka. Také se učím správně dýchat a artikulovat. Rozšířila jsem si všeobecný rozhled. Aby ne, když několikrát do týdne, během praxí, hlásím zprávy. Prostě a jednoduše, Applaus mi otvírá dveře do světa médií a je jenom na mně, jestli se touto vlnou nechám strhnout nebo ne.

 Myslím si, že pro člověka, toužícího po kariéře moderátora, je tento kurz to nejlepší, co může pro splnění svého snu podniknout. Je ale potřeba mít čas, trpělivost, pevnou vůli a být připravený na nekonečné hodiny práce. Bez nich si rozhodně svůj sen nelze splnit. Nemyslete si, že z Vás bude celebrita hned po prvním měsíci a všichni Vám budou tleskat. Berte to pozitivně. Je fajn, že v Applausu se falešného aplausu nedočkáte. Potlesk si tam musíte zasloužit.

 

20150611_174718

Aneta Tobolková
Stipendistka kurzu MODERÁTOR/MODERÁTORKA